SME BUSINESS CENTRE & NETWORKING

Business infomation in malaysia , networking

News

PEMBEKAL BARANGAN KERING DIPERLUKAN

Posted by SME BUSINESS CENTRE on April 25, 2010 at 9:45 PM

PROJEK MALAYSIA TRADING HOUSE DUBAI,PROJEK INISIATIF PERSATUAN PENGILANG & INDUSTRI PERKHIDMATAN BUMIPUTRAMALAYSIA (PPIPBM)

SOKONGAN OLEH KEMENTERIAN PERDAGANGAN DALAM NEGERI, KOPERASI DAN KEPENGGUNAAN (KPDNKK)

 

PPIPBM telah mendapat sokongan kerajaan membantu usaha kami melaksanakan projek Malaysia Trading House Dubai yang menawarkan perkhidmatan ”under one roof” yg merangkumi :- Pergudangan (Warehousing), Perkapalan (Shipping), Pengedaran(Distribution), Jualan dan Promosi (Sales & Promotion), Khidmat NasihatdanKonsultan (Advisory and Consultancy).

 

MTH telah dirasmikan oleh YB. Dato’ Sri Ismail Sabri Yaakob, Menteri KPDNKK pada 7 December 2009 di Dubai.

 

Visi MTH : Untuk menjadikan produk buatan Malaysia sebagai pilihan utama pelangganmelalui kualiti produk dan perkhidmatan yang dibekalkan.

 

Misi MTH: Untuk mempromosi dan memasarkan produk-produk Malaysia di negara-negaraTimur Tengah melalui program promosi yang berkesan di luar negara, program susulan jualan dan perkhidmatan kepada pengusaha / pengilang daripadaperkapalan, pergudangan dan pengedaran melalui MTH sebagai pusat setempat (one stop centre).

 

Kami mempelawa Tuan/Puan sebagai PENGILANG dipelawa untuk menjadi pembekal produk makanankering dan makanan sejukbeku (frozen) kepada pihak PPIPBM. Kualiti produk serta pembungkusan, label, bar code dll hendaklah memenuhi syarat yang dikenakan oleh pihak berkuasa Dubai.

 

Keutamaan diberikan kepada ahli PPIPBM. Kepada yang belum menjadi ahli, perlu menjadi terlebihdahulu. Hubungi : Tel : 03-77296130 Fax : 0377294130, Email : [email protected]

Boleh juga hubungi PPIPBM 03 4022 2914

 

Kami di PPIPBM berharap usaha dan inisiatif ini dapat membantu ahli-ahliPPIPBM meningkatkan jualan produk danberpeluang memasuki pasaran eksport...Terima kasih.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments

KENALI KAMI


SME BUSINESS CENTRE & NETWORKING atau lebih dikenali dengan nama SMELINK, ditubuhkan untuk menjadi sebuah Pusat Khidmat Nasihat dan Infomasi kepada usahawan  Bumiputera di Seluruh Malaysia.

Penubuhannya atas inisiatif dan  komitmen  Ybhg. Dato' Rozali Che Pin untuk membantu usahawan IKS Bumiputera  mendapatkan infomasi keusahawanan bagi memantap diri dan mengembangkan perniagaan.

Selain daripada itu, SMELINK berhasrat untuk memain peranan sebagai Pusat Perhubungan di antara kerajaan dengan usahawan, membantu menyampaikan atau menyebarkan kempen atau dasar kerajaan atau perkara berkaitan dengan usahawan.

Sejak ditubuhkan pada april 2010, SMELINK telah berjaya menempat beratus peniaga kecil dan usahawan IKS dikarnival dan ekspo anjuran agensi kerajaan dan swasta diseluruh Malaysia.

Bagi merealisasikan hasrat ini, SMELINK  telah menjalinkan kerjasama serta mendapat sokongan dari Badan Bukan Kerajaan , agensi kerajaan. korporat, swasta dan orang persorangan

DATO' ROZALI CHE PIN


Ahmad Yusfi Bin Mohd Yunus 

Ahli Kehormat SMELINK dan salah seorang penal khidmat nasihat pasaran antarabangsa. Pernah  berkhidmat sebagai Pegawai Pemasaran di MITI (Minstry of International Trade and Industry) dan  MATRADE (Malaysia Trade Development Corporation) di luar negara.

Berpengalaman dalam hal ehwal export dan import selama 26 tahun.Beliau sedia membantu para usahawan yang bercadang mengekport produk ke pasaran antarabangsa menerusi seminar mengenai hal ehwal export barangan buatan Malaysia dari masa ke semasa.

 

FUAD HASSAN - Penasihat Undang-Undang


Pertubuhan Peladang Daerah Gombak dan Petaling

membenarkan kami menggunakan kemudahan dan peralatan


Penyertaan Promosikan produk usahawan IKS secara percuma


menaja 100 unit kanopi


Memperuntukan lot gerai MAHA kepada usahawan IKS dibawah naungan SMELINK
INFO USAHAWAN


Syarikat atau Individu boleh mendapatkan perkhidmatan konsultasi percuma tentang bagaimana menubuhkan perniagaan atau syarikat di 'Pusat Rujukan Setempat' atau 'One Referral Centre'  (ORC) di SME Corp. Malaysia.

Waktu beroperasi adalah setiap hari Isnin dan Rabu

jam 9:00pagi - 5:00petang.

Agensi - agensi yang terlibat pada masa kini:_

  1. CIMB Bank,
  2. Bank Simpanan Nasional,
  3. Pintas IP,
  4. SEAP Expert (Cristopher Chew) - Financial & Investment Planning and Funding,
  5. Standard Malaysia,
  6. SME Bank,
  7. MIDF


One Referral Centre terletak di

Tingkat 19,West Wing, Menara MATRADE,
Jalan Khidmat Usaha, Off Jalan Duta, 50480 Kuala Lumpur.

Recent Forum Posts

No recent posts

Info Events

No upcoming events

RAKAN NIAGA

KURSUS KOPERASI
SEMAK STATUS SYARIKAT


SEMAK STATUS HALAL


SEMAKAN SENARAI HITAM PTPTNJOM SEMBANG BISNESShoutMix chat widget

JUMLAH PELAWAT


INFO KURSUS______________________


SEMAK STATUS


MyKAD/MyKID

PERMOHONAN PASPORT

SAMAN POLIS TRAFIK

SAMAN JPJ

Bankruptcy

YAYASAN BINA INSAN MALAYSIA (YBIM) adalah sebuah badan NGO yang diasaskan pada 29 Sept. 2006 bertujuan untuk memberi bantuan, latihan kemahiran dan melaksanakan program-program untuk membantu golongan istimewa seperti anak yatim, fakir miskin dan ibu tunggal. YBIM memerlukan keprihatin orang ramai supaya menyumbang berbentuk wang tunai dan barangan keperluan.

Setiap sumbangan wang tunai hendaklah dibuat atas nama YAYASAN BINA INSAN MALAYSIA dan sumbangan tersebut akan mendapat perlepasan cukai pendapatan. No. rujukan LHDN.01/35/42/51/179-6.6297

Alamat Pejabat Urusan

No. 57-1, Jalan Equine 9, Bandar Putra Permai, 43300 Seri Kembangan, Selangor Tel: 03-8942 8996 Fak :03-8942 8997IPSI appeals to you, individuals or organizations, to contribute to the purchase of this 4-storey building (5549 sq ft) at a strategic location, 197 Jalan Argyll, 10050 Penang. IPSI will use this RM1.7 mil building as its center to support the daa'wah activities. You may deposit your contribution directly into one of these accounts, Bank Islam (0702-5010-0214-64) or Maybank (5573 8030 0023). Call IPSI at 04-227 4849 for more information. 

Join IPSI on Facebook: http://www.facebook.com/home.php?#!/infaq.

 


------------------------------------------------------------

L_________________________________


Laman web directory